Hjälp dem runtom i världen som behöver hjälp med att finna trygghet och säkerhet, genom att
donera till LCIF:s fond för flyktingar och tvångsförflyttade personer. Se hur vi stödjer Ukraina.

Hem Återvinning av glasögon och hörapparater

Återvinning av glasögon och hörapparater

Sedan 1925 har Lions Clubs International varit en mästare på att hjälpa till att bekämpa nedsatt syn och blindhet. Med samma övertygelse har Lions medlemmar också varit en stor kraft i att tillhandahålla medicinsk vård och utbildning för att förhindra nedsatt hörsel. Nedan finner du information om hur du donerar glasögon och hörapparater samt även information om hur du kan erhålla dem om du är i behov av dem.

Hur man donerar

 

Det är endast tack vare vänligheten bland våra donatorer av glasögon och hörapparater vi kan erbjuda synens och hörselns gåva till människor i nöd. Nedan finner du information om hur och var du kan donera dem.

Glasögon

Det finns flera sätt du kan donera glasögon.

  • Walmart Vision Centers: Lions Clubs International har ett partnerskap med Walmart Corporation. Du kan lämna in dina glasögon vid de Walmart Vision Center som deltar.
  • Lions lokala klubbar: Vissa lokala lionklubbar samlar in glasögon. För att finna en lokal lionklubb i ditt område och ta reda på om klubben samlar in glasögon använder du funktionen Hitta en klubb för att finna en klubb nära dig. När du har hittat en klubb klickar du på kuvertet, för att skicka ett meddelande till klubben.
  • Lions center för glasögonåtervinning (LERC): Om du inte befinner dig i närheten av Walmart eller inte kan finna en lionklubb som samlar in glasögon kan du skicka dina glasögon eller oöppnade kontaktlinser till närmaste center för glasögonåtervinning. Du finner närmaste center här.

Hörapparater

De som är intresserade av att donera hörapparater, oavsett ålder, märke eller modell, kan göra det genom att besöka donationssidan Hearing Charities of America. Där kan du ställa frågor eller fylla i ett donationsformulär, för att inleda donationsprocessen.

 

Hur du får hjälp

 

Det bästa sättet för en enskild person att få hjälp med glasögon eller hörapparater från Lions är att kontakta en lokal klubb eller ett distrikt i ditt område. Lions lokala klubbar består av män och kvinnor som genomför lokala projekt och program och vissa klubbar arbetar med återvinning av glasögon och hörapparater.
 
Vänligen använd funktionen Hitta en klubb för att finna en klubb nära dig. När du har hittat en klubb klickar du på kuvertet, för att skicka ett meddelande till klubben.